RADIOLOGIE-IMAGISTICA

Dr. Daniel Nicolae Popa

Medic Specialist Radiologie - Imagistica

  • Consultatie radiologie - imagistica(second opinion)

    150 lei

RMN - Rezonanata Magnetica Nucleara

Aparatura de rezonanata magnetica nucleara(RMN) este varful de gama al tehnologiei de imagistica medicala din punct de vedere al acuratetii identificarii leziunilor si diferentierilor de tesut. In tehnologia RMN nu se folosesc razele X.

Se foloseste de la RMN-ul fetal, din ce in ce mai des in ultima perioada, pentru identificarea timpurie a eventualelor malformatii care pot aparea in timpul dezvoltarii fatului, si pana la examene dedicate ortopediei.

Contraindicatii RMN sunt: sarcina in primul trimestru, pacientii claustrofobi, implanturi si proteze metalice, timpul lung de examen si pacienti necooperanti.

Examenul RMN se face cu trimitere de la medic specialist cu un diagnostic prezumtiv

COMPUTERUL TOMOGRAF

Tomograful va ramane intotdeauna metoda de electie in examene ale traumatismelor abdominale si ale traumatismelor toracice datorita timpului de achizitie scurt.

In cazul folosirii subtantelor de contrast, acestea se pot administra oral sau intravenos, in functie de patologia pentru care este dedicat examenul. Substanta de contrast are un grad de tolerabilitate destul de scazut dar este foarte importanta in decelarea nivelului de incarcare a tumorilor cu aceasta.

TOP
WhatsApp chat